marți, 24 mai 2011

Problemele de la albinărie la mine

Dragă Redacţie, dragă stimată Doamna Sirena
Mă numesc Diocleţian Prăpădeanu, am în etate de 49 de ani şi sunt de meserie apicultore. Aşi vrea să mă destăinuiesc într-o privinţă care este vorba despre aurul auriu, cum îmi place mie să-i spun, aşa cum este petrolu' aur negru, platina aur alb şi grădinile de zarzavat aurul verde. Aşa este şi mierea aurul auriu.
Deci mai întâi că deţin 54 de stupi, am desprins tainile albinăriei de la meşterul Ursu Macarie din comună la noi şi acuma ajunsesem să vând până la 600 de kile de miere de salcân, fag şi harţar canadian, de asemeni donez în fiecare an 50 de kile de ceară anual la unitatea militară din localitate la mine, nu am voie să spun care, din câte ştiu e secret militar, dar dacă coborâţi în gară la Ploeşti şi mergeţi nord preţ de jumătate de ceas, apoi întrebaţi de albinar, or să vă trimiţă la mine negreşit. Ca să îşi văcsuiacsă săracii militari bocancii, căci şi la ei e greu.
Aşi dori să vă reclam faptul că de când cu unitatea de militari din localitatea care vă vorbesc şi nu cred că am voie să divulg, secret militar, albinele mele s-a zăpăcit total, stupii s-a despopulat şi de asemenea mi-a făcut pagubi mari la buget, în sensul căci de la 600 de kile record care am atins în urmă cu doi ani în urmă, abea abea mai iese 90 de kile. Toată ziulica se dau cu avioanele peste imaşe, crângu care îmi hrănea albinile şi peste livezile oamenilor, ba mai nou a apărut şi câţva deltaplanişti cu motor, care a băgat în sperieţi şi o gireadă de vaci care, în panică find, a luat-o la sănătoasa drept pintre stupi la mine, mi-a dărmat iremaiabil vro 20 de stupi şi m-a băgat în boale de nervi. A tuns ăştia şi gazonu de pe imaşe, nu mai are sărmanele mele albini ce să mănânce şi nici ce să aducă în cioc seara, când vine acasă în stup la copilaşi, cică că e pistă de rezervă la aeroplanele lor.
N-aşi vrea să credeţi că sunt un irevendist, un trădător de neam şi ţară, când eu sunt de fapt un simplu şi modest albinar, nu vând ţara şi nici chiar armata. Dar însă totuşi vă rog ca să înteprindeţi ceva, poate să trimeteţi un car de reportaji la faţa locului (30 de minute N, de la Ploeşti în gară), poate să faceţi o petliţie la guvern, aşi vrea să mute pista măcar la depărtare de vreo 10 kilom., deşi s-ar putea să treacă umpic în judeţul vecin. Vă rog să ţineţi cont că find singurul albinar din localitate la mine, nu dispun nici de un sindicat de albinărie, deci sunt practic şi teoretic ipotent de mâini şi de picioare în această privinţă. V-aşi aprecia măcar cu un sfat, un îndemn baremi.
Vă mulţumeşte a dumneavs.

Diocleţian Prăpădeanu

2 comentarii:

  1. Stimate domn Prapadean,

    Multumesc si merci pentru ancrederea care dumneata o dati revistei noastre Sirena MUncitore.
    Desi pot spune ca num-i place deloc mierea prea tare, defapt n-umi place deloc ca lipeste gunoiele unul de altele fara disccernamant, bunioara lipeste hartie de sticla sau sticla de plastic si doar numai cu efort si cu greu le pot deslipi si colecta selectiv l-a conteinerul corespunzator respectiv de la gunoiera, ma-m interesat si va pot da urmatorul raspuns:
    puteti sa va adresa-ti la MiniSterul Aparari, Telefon: 021-402.34.00 interior 1011.404 sau 1011.426; 021-315.86.10 sau la E-mail: srp@mapn.ro si sa cere-ti 1 audienta si sa le povesti-ti la dom director problema dumnevostra cucare va confrunta-ti.
    De asemeneta, alta solutie care ma gandezc acuma si i-mi vine in minte este sa va strecura-ti tiptil cind va duce-ti cu ceara si sa turna-ti nitica miere in rezervor la avion sau in bocanci la piloti sau in amandoua.
    Va uresc suces si sa ne scriti sa ne povesti-ti cum a fost.
    Multumesc si merci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Publicam in cele ce urmeaza mesajul de gratitudine si prin-os al dl.ui Prapadean:

    Domnule Ilul,
    Sunteti un om cu m MARE care ma-t-i sfatuit de bine, insa totusi nu cred ca este bine ca sa procedez la turnat miere de albini in reservoir la avion, pot risca ca sa fiu impuscat de viu cand ma fur-isez in cazarma. Am sa incerc mai de graba ca sa optin audienta la meapeneu, chit caci nu inteleg de ce pomeniti de dom director, eu credeam caci este numaidecat generali, maresali si locotententi majori de stat major la minister. Crede-ti ca-r fi o idee buna sa ma ploconesc cu un kilu de miere cand optin audienta?
    Pe dalta parte, totusi nu stiti ce perdeti cu mierea care nu consuma-ti, deoaresce are pe langa propietati sanatoase si propietati cand mergeti la femei, adica nu doar decat lubrifeant, ci pur si simplul si turnati pe ea, ea pe dumneavs. si asa mai de departe.
    Va multumesc frumos,

    Diocletian

    PIES: Totusi stiam ca cu zahar merge la reservoire si cu pip-ii la clanta de la portiera.

    RăspundețiȘtergere