marți, 20 martie 2012

CVO VADESS OMU

Cu adanca si nedisimulanta mahnire,logic proletara,a trebuit si realizez(greu si cu pauze)ci burgejia isi croiesti mult pri repidi locsor pi tapsanul muncitoreiesc.
Tot ni interconflictuam local si zonal cu popa satului,nu ca noi criedim cu tarie in teoria lu unu Dar-vin,un tovaras ci nia iluminat demostrand logic ci maimutili este strabunicili si strabuniciii nostri..Da popa asta di aici ,otravesti mintili pionierilor nostri cu fiel di fiel di prostii.Prostii ci li preda contra cost si nu din considerente politici,pardon,ci credi iel.
Astfel,a scazut capacitatea di munca datorita postului,ca adicitalea si mananci tovarsili noastri si copchii lor ,doar fasoli,urzici care incanu iesti ca si afla sup zapada.Numai punim ca e interzisa crestierea natalitatii in aciasta perioada.Cica si steie si consumi si uleiul la candili facand risipa.Pi di alta parte tin si mentioniezci stiu di la tovarasii nostri cari verifica tat,ca colia in biserici si pietrec si alti lucruri nimorali.Infiripari di idili  intre dascali si babe fimei  di varsta a tria,cand ieli nu ari minti pre multa si li amagesti cu prescuri fara ou si pupa icoani,ciia ci prezinta risc di inbolnaviri ptru tovarasili noastri prin transmiteri pe cali bucala a gurii,di microbii,si incurajeazi lenia si vaitaul la cereri,solicitarea ajutorului di ficioari ceeia ci mi se pari obscen.
Tot ci ar trebui si strangim ca nisti furnici,mergi in propietatea  popii ci si vidi  prin crestierea burtii,masinii noi ocidentali,casi noua si voiosie clari prin ochiadili diochiate cari mili arunci si mie.
Numa zic ca cand vre,consuma tata apa di la fantana din dial pi lucrari nefolositoari ca aghiazma mari sau mica,in fonctie di masuri.
Nu stiu io ci masuri si pot lua cu ciesti anemiori ai proletariatului.Ghietii oameni rascoliesc sup zapada si dupa stejie di vaca lu tovarasa Maricica numa are ci pasti deci nici copchii lapti.
Solicit solutii si solutionari!

2 comentarii:

  1. Separe că-ci în tradevăr sa iscat multe problemi în zona care locuiţ-i, acuma este greu de rezolvat una ca asta care adică încă de pe vremea me-a nu se putea cu una cu dououă să te imflirtezi în treburile popimi, de oare ce de pildă cum a-ţi spus tov. Mopuleasca de exsemplu la fîntînă publică nu se spune cît apă să scoată fiecare cetăţean sau nu. Aşa dar că nu se poate trage la răspundere popime-a ptr.u că scoate apă cu ghieotura. Şi problemile cu postitu este adevărat, scade puterea muncitorească la om şi aşa că nu e bun, totuşi eu nu am găsit vre o rezolvare încă din 65, cînd am intrat în U.Te.Me. Ptr.u căci oameni face de bună voie şi ne-siluiţi de nimeninea cea ce le spune popa şi eu ţiu minte cum trebea să m-ă rog de ei o jumă-tate de zi ca să acopere căpchiţăle de fîn la ceapeu.

    RăspundețiȘtergere