miercuri, 15 februarie 2012

Dragă cititori, oameni a munci de pre-tutindenea

Vă mulţămesc pentru grija care mea-ţi purtat în acest răs-timp care am lipsit dupe firmamentul blogului nostrul. Sunt bine sănătoasă, însă cu preţu la multe peripeţii care leam păţit în această vreme. Vom revenii la normal de acuma încoloşa, voi răspunde la corespondenţa voastră şi aşa mai de parte.

La cei care au fost preocupaţi de îngrijorare despre soarta mea, iată, vă spilcuiesc din jurnalul meu de bord, care l-am ţinut în aceste luni de zile, zii şi noapte uneori.

12 august 2011 seara, 9 jumate seara
Azi am avut o zi plină de evenimente, care ma-m sculat în zori cu noaptea-n cap emotivă pentru că aveam auto-car în două ore, ma-m gândit să fac un scurtcircuit turistic de lucru în Europa, pentru a m-ă informa cu lucs cu amănuntul, dar şu cu ridicata, despre condiţile care trăiesc muncitoriii din ţările europene.
Am avut ghinion, la autogară me-am uitat unul din cele două gemantane acasă, cel cu lenjerie intimă, chiloţi, şosete, furou, suten. Abea când eram pe la Ruse în Bulgariea ma-m dumerit despre acest fapt, dar ma liniştit o doamnă de alăturea, a spus că la bulgari se găseşte chiloţi şi sutene chinezăşti ieftine, chiar dacă este de import. Doamna era bulgăroaică dar se întorcea acasă la ea că veni-se cu afaceri la Dragonu Roş, m-a-m mirat ce binişor vorbea românească: "Dărăgaia maia, la bulgarskii iesti gogoşarski şî ţâţare na cumpăratătără cât vrei. Ieftinitătără kitaiski marfa dupe cea-m plecatătără iou la Bucarest la Dragon să fac bişniţătă, ay ay, mămăligiki ciort rumunskii !!"

19 august 2011, 6:21 a.m. dinineaţă
Ma-m cazat aicişa la o pensiune de jumăta-te de stea din Sofiea, capitala de la bulgari. Nu me-a tihnit, deoarece de două zile în această pensiune sa mutat şi o delegaţie de japoneji turistică, care toată ziua bunaziua unblă prin oraş de face poze foto, iar seara cred că developează toată noaptea şi e hărmălae, râsete şi anegdote care în limba japoneză sună precum ca un scandal.

14 septembrie, ora 12 ziua (nu ştiu deci dacă e a.m. sau p.m.)
Deşi trebuia să fie toamnă, în toamna aceasta este o caligulă de nesuportat, plus că bâzâie musca parcă ar fi un roi de albine. Am ajuns cu bine în Sârbia, la un oraş care se cheamă pardon frumos, Cacak, după cea-m trecut pin Vidin, când colo la Vidin ma-m întălnit cu Ali, un turcalete care am fost colegi de clasă la şcoală, când eram mică. El fusesă repetent cu duiumul, aşa dar când eu înplineam 14 ani în clasa opta el îmi făcea curte asiduoă şi era în nebunit după mine. Acuma era gras ca un porc, mustăcios cu musteaţa de trei ori mai mare ca la gimnasiu şi bogat, adică un domn bine cum î-mi place mia. Eram săl lăs să se deie la mine, dar când am aflat că nu este muncitor ci patron, am plecat val vârtej. Dracu să-l ieie de turcalete.

31 septembrie seara la miezunopţii
Sunt întrun oraşel italiean se numeşte Bovolone. Am venit strună aicişa, am crezut că este o fermă de creştere a bovinelor, sau baremi de sacrificare a sale. Mam dus să îmi cunpăr nişte vată pe băţ, că mi se făcusese pofta de la televizor, în piaţa din oraş acolo am văzut o statuie pervesă, un bărbat care îşi acopirea ruşinea cu o sabie şi în mână cealalantă ţinea sus ceva ca o varză. Am întrebat cine este statuia acea, zic "Chi e la ? La statuia, ti prego, chi e la statuia ceea?" Întru-n târziu me-a esplicat o precupeaţă că "E Scipioni", eu una crecă era băută, pentru că nu era decât un scipion, nu mai mulţ.

2 octombre 23:59
azi a fost o zi care am dormit toată ziua. Me-a venit zilele alea femeieşti şi nu am putut să ţiu picsul în mână.

31 decembrie 2012. Ora 20.
Sunt vânătă toată, am ajuns ieri la Bristol pe ţărâmul englezesc, azi am ştiut că e anul Nou şi ma-m pregătit şi eu ca omu. Am cunpărat de la nişte chineji la tarabă o trompetă cu ţiuitoare de plastic, nişte pocnitori şi am căutat nişte confeti. Am intrat la o prăvălie care scria Printing solutions şi avea o maşinărie de confecţionat confete, vârai coli Apatru şi ieşea tocătură de confete, am arătat buletinu şi am întrebat acolo cât costă să îmi confecţionez nişte confete din ziare, sa uitat la mine cucoana ceea a zis "nating" şi ma-m bucurat că e gratis, pesemne căci englejii îi ajută pe muncitori ca mine. Pe urmă când s-a făcut seara ma-m pus pe aşteptat urători, n-a venit, până la urmă am deschis geamul l-a hotelul care stau şi am suflat în trompeta de plastic şi-a-m aruncat confete şi pocnitori. A venit miliţia englezească ma unflat un băieat înalt, blonduţ, cu musteaţă şi ochi albaştriii. Ia-m esplicat "A em româncă, muncitoare, labor, labor mister!" El m-ia zâmbit când mă vâra în dubă şi eu am crezut că mă place, ma-m sumeţit să îl pup, iar atuncea el a început să-m-i cărăbănească cu rânca de căuciuc peste spinare de am leşinat. 
Am vrut să fac reclamaţie la secţia care ma dus. Cred că poate era homosexual.

16 ianuar 2012
Am ajuns azi de dimineaţă şi în Berlin, am întrebat "wo ist der fabrik der dacia berlină", vroiam să cunpăr un suvenir de la redegişti, sinceră să fiu nici măcar un covrig nu am vrut să cunpăr din partea cealantă, la refegişti. Nu a putut nimenea să-mi spuie, cred că au dărmat uzina de maşini dacii Berline odată cu Zidul berlinului. Iată, dragi oameni a munci, ce lucruri abdominabile se fac în capitalism.

Cam acestea sînt cele mai interesante spilcuiri din jurnalul care la-m ţinut în acest circuit de lucru european. Am constatat că muncitori străini capitalişti sunt spălaţi la creiere, când ia-m întrebat de ce nu face grevă şi mitinguri, de ce nu dă foc la birourile la patronat şi nu se suie pe statui să ţie discurs în piaţa publică, a spălat putina şi se uita peste umăr la mine, care le vroiam bine-le.Plănuesc acuma să scriu două scrisori, una la ONU dar nu ştiu adresa, am so aflul eu, să scriu în ce condiţii munceşte muncitorimea din ocident şi cum îi spală capitalismul pe creier. Şi cealantă am s-o traduc în toate limbile de circulaţie internaţională, englezeşte, franţuzeşte şi ungureşte, am s-o trimet la Unicef, să le citească la copi şi s-ăi înveţe să se păzească de hororile capitaliste şi imperiealiste.

 A dvs.
Sirena Muncitoare!

2 comentarii:

  1. draga Sirena,io ma bucur nespus ca ai revenit cu povestili tali pline de intelepciune.Ma gandeam io ca ai sa revii sa pui umarul la muncile zapezii si lopatat ca o proletara di incredere ce iesti.ca cum se vede o consecinta a capitalismului este lenea,furatul parapetiului ce tania zapada pe camp si indefenta celor de sus pre imbuibati.imi pari rau pentru episoadele nefericite cu sutenele si chilotii uitati.apoi...mai asteptam sfaturi si alte intelepciunei muncitoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate tovarăşa Nakudă, vă mulţămim inpersonal pentru bun venit în numele publicaţieii noastre muncitoreşti, cît şi personal, în numele meu personal. În tradevăr, sa furtat parapeţ, diguri, bolovani de la cetatea Neamţului de Scaun, sa închiaburit mulţi din avutul opştesc. Dar v-a veni ziua care v-a da scotoceală pentru cele ce a făcut fie care dintre noi. Fi-ţi obtimistă, muncitorimea nu doarme. Nu bea şi chiar dacă fumează, nu joacă cărţi la casinou. La rivederci!

      Ștergere